onsdag den 2. januar 2013

LEGALIZE LOVE

  



LEGALISER KÆRLIGHED INTERNATIONALT ER ET UDTRYK FOR EN IDÉ OG EN NØDVENDIG ERKENDELSE AF AT ALLE MENNESKER PÅ DENNE PLANET ER SKABT LIGE MED LIGE RETTIGHEDER TIL AT LEVE ET LIV I FRED MED MAD, MEDICIN, UDDANNELSE OG VELSTAND.


LEGALIZE LOVE INTERNATIONAL
IS A REFLECTION OF AN IDEA AND A NEED RECOGNITION THAT ALL PEOPLE ON THIS PLANET ARE CREATED EQUAL, WITH EQUAL RIGHTS TO LIVE A LIFE IN PEACE, WITH FOOD, EDUCATION, AND PROSPERITY.







Fra gammel tid*) har det været naturligt at begive sig på vandring, hvis det på stedet man levede på, var umuligt at opretholde livet, enten på grund af f.eks. tørke, ufrugtbart land, sult, forfølgelse, racisme eller krig.
I tusinder af år har folkeslag familier og enkeltpersoner begivet sig på rejser mod et ukendt mål, for at finde stedet hvor de ville slå sig ned og begynde forfra.
Tænk bare på de store udvandringsbølger fra Europa for 150 år siden da sulten hærgede.
Det kunne lade sig gøre fordi der før 1914 stort set ingen kontrol fandtes ved de nationale grænser.
Denne paskontrol er altså et forholdsvis nyt fænomen.
Men behovet for at søge nye steder hen for at skabe et bedre liv for sig selv og sin familie eksisterer stadig og er blevet kraftigt forøget, til dels på grund af de rige landes handelspolitik.
Mange påberåber sig markedskræfternes frie spil, som noget der skulle kunne regulere de fattige landes evne til at etablere sig på verdensmarkedet og klare sig selv og udtaler at hvis de ikke evner det, er det deres egen skyld!
Hverken Danmark eller andre lande kan klare sig alene uden de andre. Hvordan skulle de fattige lande så kunne klare sig uden os?
F.eks. eksporterede Danmark i 2006 for 60 milliarder kr. svinekødsprodukter til udlandet om året.
Det globale marked skal være åbent for alle og gå begge veje, og vi skal hjælpe dem der har hjælp behov.
Desværre er markedskræfterne ikke alene om at styre de fattige landes evner og muligheder. Deres afgrøder og varer holdes udenfor verdensmarkedet på forskellige måder.
Både USA og Europa giver milliarder af dollars og euro i kunstig bistand til deres landmænd hvert år, for at beskytte dem mod konkurrencen fra de fattigste lande med deres meget billigere arbejdskraft og varer, lande der dermed forbliver fattige, fordi de ikke kan konkurrere med priser der bliver holdt kunstigt oppe.
Et andet eksempel er nedskæringerne på u-landsbistanden der for Danmarks, som for resten af i-landenes vedkommende, i forvejen er latterlig lav i forhold til den velstand og overflod vi har i vor del af verden.
Det er for mig ufatteligt at vi skal sende milliarder af dollars ud i rummet, til Månen og Mars, og deltage i sindssyge nytteløse krige**) inden vi har skabt lige rettigheder og pligter for alle mennesker. Det burde være en selvfølge for alle her på Jorden hvis viljen til at dele solidarisk var til stede, så vi kan få udryddet fattigdom og nød.
Først og fremmest skal alle lån eftergives, og der skal sættes en forholdsvis simpel plan i værk, der på nærmere givne enkle vilkår giver de fattigste mennesker mulighed for at få et mindre rentefrit lån til at starte en virksomhed eller en landbrugsproduktion hvis produkter i første omgang kan sælges på de lokale markeder.
Dette projekt er allerede påbegyndt blandt de fattigste lavkaster flere steder i Bangladesh og Indien med stor succes.



Det er Grameenbanken***) der giver enker små lån med meget lav rente.
Ingen snyder med tilbagebetalingen på 20 kr. om ugen, men alle steder glædes og undres kvinderne over at nogen overhovedet bekymrer sig om deres liv og velbefindende, der i mange generationer kun har drejet sig om at skaffe mad nok til familien ved forhåndenværende slidsomt arbejde, der ikke en gang giver overskud til at børnene kan få en grundlæggende skolegang.
De eneste der beklager sig er de reaktionære muslimske mænd, der påberåber sig at det er imod Islam, og uværdigt for kvinder at låne penge, og de flommefede lånehajer der førhen modtog ågerrenter for et lille lån, som en person i familien ofte havde været tvunget til at optage flere generationer tidligere. Renterne er så høje at låntageren aldrig bliver i stand til at betale lånet tilbage.
Det er meget vigtigt at verdenshandelsmarkedet bliver virkeligt frit, og at de kunstige subsidier, tilskud, told og handelsbarrierer bliver fjernet, sådan at især de fattigste lande bliver i stand til at komme ind på verdensmarkedet med deres varer. De rige lande klarer sig nok.
Den nuværende såkaldte u-landsbistand støtter i langt højere grad giverlandet end modtagerlandende der gøres afhængige af passiv forsørgelse, i stedet for den støtte der er nødvendig for at opbygge en selvstændig produktion der kan gøre dem uafhængige af bistand på længere sigt. Mad, uddannelse, arbejde, og et sundhedssystem med billig medicin er en forudsætning for dette.
Grøfterne graves dybere, og murene omkring Fort Europa og resten af den rige verden bygges højere ved hjælp af politi, militær og elektronisk isenkram for milliarder af dollars.
Det er snart 100 år siden første verdenskrig sluttede, og i den lange periode har magthavere og dele af befolkningerne intet lært.
Og dog ved alle at intet opnås ved at føre krig, kun unødige lidelser og afsavn for mange almindelige mennesker.
Vold avler vold og frustration, ikke fred og demokrati.
USA og den internationale kapitalisme der dækker sig under et slør af demokrati, bilder med stort held verden ind at de bekæmper terror mens de selv udøver den.****)
I Danmark er støtten til højrepartierne for tiden (2006) oppe på omkring 50 %.
Som i resten af Europa er her en tiltagende højredrejning.
Det nationalistiske ”Dansk Folkeparti” (Dødens Forgård) har medlemmer som Søren Krarup og Jesper Lang(røv)balle fra Den ”Danske” for(ur)ening. Ledelsen giver det danske folk hvad de vil have med den samme retorik som Hitler brugte i 1930'erne.
Flere af disse partier gør det modsatte af det de lover i deres politiske ordflom.
F.eks. har VCO regeringen*****)



lovet at de ville sørge for skattenedsættelser, forbedring af vilkårene for børn og gamle osv. men med vilje glemt at fortælle med hvilke midler de ville gøre det.
Ingen havde vel været så naive at tro at de ikke ville gøre som de plejer, nemlig at tage fra de fattigste og give mere til de rigeste.
De skulle skamme sig.
Både i Norge og Holland, tilsidesætter man bevidst asylansøgeres menneskerettigheder, og afviser deres ansøgning på kun 48 timer.
Disse mennesker er f.eks. Roma børnefamilier fra Rumænien der på grund af at de er sigøjnere, bliver forfulgt i deres hjemland.
Jeg har på egen krop mærket den danske regerings racistiske indvandrerpolitik da jeg var så uheldig at forelske mig i en pige fra Thailand.
Pga. mit indtægtsniveau var vi tvunget til at flytte til Sverige.
Legaliser Kærlighed Internationalt er derfor den eneste chance for at skabe retfærdighed og lige vilkår og muligheder for alle mennesker på Jorden.
Naivt måske - men det er lige det modsatte af hvad tendensen er for tiden, og allerede har været i mange år.
Kærligheden er stærkest. Hvis du giver den videre til andre, virker den som en akkumulator for positiv energi. Du kan prøve den simple øvelse:-) Smil til et såkaldt tilfældigt medmenneske og vedkommende reagerer ofte med et smil.
Jeg har deltaget i internationale fredsmøder som f.eks. Nordisk Tingmøde og European Rainbow



Gathering med flere end 3.000 deltagere, og har oplevet den energi der opstår når alle siger: Hi, how are you? og ser hinanden ind i øjnene. Den eneste mulige reaktion er, at give hinanden et varmt knus.
Det er en fantastisk følelse af urgammel samhørighed i den samme biologiske menneskerace, og det udvikler sig hurtigt til en, - i denne kolde og menneskefjendske verden - usandsynlig svimlende følelse af, at være elsket.
Derfor udvikler man hurtigt medfølelse, hjælpsomhed, omsorg og ansvar overfor hinanden.
De herskende tilstande i det meste af den rige del af verden i dag drejer sig om det komplet modsatte.
Først og fremmest skal vi hele tiden føle angst for terror, krig, sygdom, og meningsløs vold.
Man har fundet ud af at det øger omsætningen!
Derfor bliver vi egoister.
Det eneste vi koncentrerer os om er at skrabe så meget til os som muligt med alle midler, uanset konsekvenserne for verdens fattigste og undertrykte, miljøet, og hinanden.
Vi prøver at glemme vores dårlige samvittighed, ved hele tiden at købe mere end vi behøver for at dække vore basale behov, og bliver federe og federe og bange for at nogen skal komme og stjæle det fra os.




Mens store dele af verdens fattigste folk næsten intet har, vælter vi os i vor del af verden i et ufatteligt frådseri af mad og materialisme, og køber og smider væk i et omfang så man tror det er løgn. Det kan man med rette kalde mangel på etik.
Intet er som det ser ud til at være, og slet ikke politikere og deres politik.
De allerfleste styres af deres trang til at få magt, og når de opnår den, at beholde den.
Derfor er de komplet utilregnelige, med ganske få undtagelser.
Magt korrumperer.
Min væsentligste modvilje mod EU har hele tiden været, at økonomien går forud for alt.
Tænk hvilken verden, og hvilket EUropa vi ville have, hvis det var Medfølelse, Kærlighed, Hjertelighed, Solidaritet og Ansvar for hinanden og verdens tilstand der var drivkraften!


*) Udvandring til Amerika.
Den store bølge af udvandring fra Europa tog sin begyndelse efter Napoleonkrigenes afslutning i 1815. På de 100 år frem til 1. verdenskrig udvandrede mere end 50 millioner europæere.
Fra Danmark udvandrede i denne periode ca. 300.000 mennesker, heraf hovedparten til USA. Dette tal skal ses i relation til, at Danmarks befolkning i samme periode voksede fra knapt 1 mill. til 2,7 mill. Der var altså et betydeligt fødselsoverskud, og kun en mindre del heraf udvandrede.

Udvandringen fra Danmark tog for alvor fart efter 1864 og havde sit højdepunkt i 1880'erne. Den foregik med dampskibe dels direkte fra København, dels via Liverpool, Hamburg og Bremen. Fra 1880 var den nystiftede danske Thingvalla Linie alene om udvandrertrafik fra København; desuden anløb rederiets skibe Göteborg og Oslo. Ramt af flere forlis og udenlandsk konkurrence blev rederiet i 1898 købt af Det Forenede Damp-skibs-Selskab, DFDS, der førte trafikken videre under navnet Skandinavien-Amerika Linien.
Der var flere årsager til denne massive udvandring:
Befolkningstilvæksten i 1800-tallet var betydelig på grund af færre krige, lavere børnedødelighed og fremgang for landbrugets korndyrkning.
Dansk landbrug var indtil 1870-erne baseret på kornproduktion til eksport bl.a. til England, men på grund af stigende kornproduktion i Nordamerika og billigere transportmuligheder med indførelse af dampskibe, faldt kornpriserne dramatisk fra ca. 1875 og frem til århundredeskiftet.
Befolkningstilvæksten skabte et landarbejder- og tyendeproletariat, som havde ringe udsigt til at få egen bedrift.
Denne udvikling satte gang i en vandring fra land til by, men industrialiseringen kunne ikke følge med til at absorbere denne arbejdskraft, og resultatet blev arbejdsløshed i et hidtil ukendt omfang.
Udnyttelsen af de enorme ressourcer i USA kunne absorbere en betydelig indvandring i takt med, at opdyrkningen af prærien flyttede vestpå, jernbanelinier skulle anlægges over store afstande, og den amerikanske storindustri blev etableret.
En liberal økonomisk politik i USA gjorde det let at etablere sig, og arealer til opdyrkning blev foræret væk til dem der ville gå i gang.
Indførelse af dampskibe på emigrantruterne fra omkring 1850 gjorde rejsen hurtigere, billigere og sikrere for udvandrerne. I takt med etableringen af flere kommercielle emigrantruter øgedes konkurrencen, og der blev agiteret og annonceret kraftigt. Lokale agenter fandtes i de fleste byer. Således havde dagbladet "Vestjylland" og senere "Herning Folkeblad" fx i 1880'erne næsten dagligt store annoncer for Thingvalla Linien og andre emigrantruteselskaber. Skibsselskaberne havde lokale agenter, fx købmænd i Herning. Samtidig var der annoncer fra lokale folk, der havde været i USA, og som tilbød at vejlede om praktiske forhold. I annoncerne omtaltes høje lønninger for karle og piger, samt muligheden for gratis at erhverve et stykke jord i Nordamerika.
Udvandringen fra Danmark var forholdsvis mindre end fra Norge og Sverige. Det skyldes at dansk landbrug havde et stort behov for arbejdskraft, og at opdyrkningen af heden i Vestjylland muliggjorde en indre vandring fra de mest arbejdsløshedstruede egne, som fx Lolland-Falster.
Den største udvandring foregik fra Lolland-Falster, hvor mere end hver tiende indbygger udvandrede i anden halvdel af 1800-tallet. Også store grupper kom fra København, Sydfyn, Østjylland og Nordjylland, medens udvandringen fra Vestjylland var betydeligt mindre, svarende til ca. 1 per 30 indbyggere. De grupper, der især udvandrede var landarbejdere, samt ufaglærte og tyende fra byerne.
* En anden kilde) Imigration til alle tider.
De første folkevandringer.
Mennesket har altid flyttet sig. De første mennesker vandrede fra det centrale og østlige Afrika til Europa og Asien og derfra videre til de amerikanske kontinenter og Australien. Sådanne folkevandringer kaldes med et fremmedord migrationer. Man kan både e migrere – dvs. flytte væk fra et land eller område, – og man kan im migrere – flytte til et andet land eller område. Ofte er migrationer lokale eller regionale, men undertiden har folk også flyttet sig mellem forskellige regioner – for eksempel mellem Europa og Nordamerika.
Der kan være mange årsager til at befolkninger migrerer. Mange gange har folk emigreret for at arbejde og få bedre økonomiske forhold. Andre årsager kan eksempelvis være flugt fra politisk, religiøs eller etnisk forfølgelse, eventyrlyst, slaveri eller for at opnå magt over et område. De første store migrationer handlede om at finde føde og at opnå magt. Landbrugssamfund fortrængte jæger-samlersamfund, og imperier opstod. I Europa fandt forskellige regionale folkevandringer sted i tiden 200-500 e.v.t., og specielt fra Skandinavien kender vi vikingerne, som omkring år 1000 erobrede land i England og på Island, og endog kom så langt som til Newfoundland i Nordamerika.Europæerne rejser ud.
Længere frem i tiden forbindes førmoderne migration oftest med europæernes tidlige kolonisering af Nordamerika, Latinamerika og Caribien mellem 1500 og 1814. Det var altovervejende englændere, franskmænd, portugisere, spaniere og hollændere, der emigrerede.

Tiden fra 1815 til 1. verdenskrigs udbrud i 1914 er den periode i verdenshistorien, hvor den frivillige migration var på sit højeste. Det er anslået, at 60 millioner europæere emigrerede til Nord- og Sydamerika, Australien og Afrika, 10 millioner mennesker emigrerede fra europæiske dele af Rusland til Sibirien og Centralasien, en million sydeuropæere bosatte sig i Nordafrika og at omkring 12 millioner kinesere og 6 millioner japanere emigrerede til Syd- og Østasien.
Der var to store fordele forbundet med den omfattende udvandring fra Europa til Nordamerika. Dels fungerede den som en ventil, der kunne tage presset af nogle af de sociale og økonomiske problemer, som den begyndende industrialisering i Europa skabte. Dels dannede immigrationen det befolkningsmæssige grundlag for etableringen af de amerikanske stater og økonomier. En omfattende ufrivillig migration fandt sted med slavehandelen fra Vest- og Østafrika over Atlanterhavet. Det er nok overraskende for de fleste, at kun ca. 5 % af de 9-11 millioner afrikanere, der blev deporteret mellem 1500 og 1900, havnede i Nordamerika. Langt størstedelen af afrikanerne blev solgt til plantagearbejde i Brasilien og Caribien, hvor befolkningssammensætningen stadig bærer tydeligt præg af denne proces.**) Først kom NA-ZI, så NA-TO !
***) Grameen betyder landsby.


Mohammad Yunus fra Bangladesh etablerede i 1983 Grameen Bank, som siden med stor succes har udlånt mindre beløb til mere end 5,5 millioner mennesker, der har udviklet enmands forretninger for pengene - og betalt tilbage. Denne form for udlån kaldte han mikrolån , og konceptet var på alles læber , da han i 2006 fik Nobels fredspris for sit arbejde med at give de fattige mulighed for selv at arbejde sig ud af fattigdommen. Mikrokredit er nu en udbredt form for direkte nødhjælp til masser af selvstændige initiativer på verdensplan.****) Jvf. f.eks. USA og Nato i Irak, Afghanistan, Israel, Palæstina, Libyen m.fl.
*****) VCO: "V" = Venstre. "C" = Konservative. "O" = Dansk Folkparti, (mod muhammed-dansk immigration og EU).



LEGALIZE LOVE INTERNATIONAL
IS A REFLECTION OF AN IDEA AND A NEED RECOGNITION THAT ALL PEOPLE ON THIS PLANET ARE CREATED EQUAL, WITH EQUAL RIGHTS TO LIVE A LIFE IN PEACE, WITH FOOD, EDUCATION, AND PROSPERITY





From ancient times*) it was natural to go on walking, if the spot they lived in was impossible to sustain life, either because of drought, barren land, hunger, persecution, racism or war.
For thousands of years, peoples families and individuals embarked on the journey towards an unknown goal, to find a place where they would settle down and start over.
Just think of the great waves of emigration from Europe 150 years ago when famine ravaged.
This was possible because before 1914 virtually no control existed at national borders.
This passport is thus a relatively new phenomenon.
But the need to seek new places to create a better life for himself and his family still exists, it is even been greatly increased, partly because of the rich countries' trade policies.
Many rely on market forces, which something that could regulate the poor countries' ability to establish itself in world markets and fend for themselves, and says that if they fail, it's their own fault!
Neither Denmark nor other countries can make it alone without the other. How could the poor countries so could do without us?
For example, Denmark exported in 2006 for 60 billion crowns pork products to foreign countries every year.
The global market will be open to all and go both roads, and we must help those who need help.
Unfortunately, market forces are not controlled solely by the poor countries' abilities and opportunities.
Their crops and goods kept outside world market in different ways.
Both the U.S. and Europe gives billions of dollars and euros in artificial assistance to their farmers each year to protect them against competition from the poorest countries, with their much cheaper labor and goods, countries are thus remain poor because they can not compete with prices are kept artificially high.
Another example is the cuts in development aid for Denmark, which for the rest of the industrialized countries he is already a ridiculously low compared to the prosperity and abundance we have in our part of the world.
It is to me inconceivable that we should send billions of dollars into space, the Moon and Mars, and participate in the insanity futile wars**) before we created the equal rights and duties for all human beings here on Earth.
It should be obvious to all whose willingness to share solidarity was present, so we can eradicate poverty and distress.
First and foremost, all loans will be waived and must be a relatively simple level of work that on closer given simple terms, the poorest people the opportunity to get a smaller interest-free loans to start a business or agricultural production, whose products may initially sold in local markets.
This project has already begun among the poorest low castes in several places in Bangladesh and India with large success.




The Grameen Bank***) gives widows small loans very low rate.
No cheating with the repayment of 20 shillings a week, but everywhere rejoice and wonder women that nobody even care about their lives and wellbeing, there for many generations have only been about obtaining enough food for the family by existing laborious work that is not even profitable for the children to get a basic education. The only regretting itself is the reactionary Muslim men claiming it is against Islam, and unbecoming for women to borrow money, and fat loan sharks who formerly received unappropriate interest for a small loan that a person in the family had often been forced to raise several generations earlier.
Interest rates are so high that the borrower will never be able to pay back the loan. Apparently it is not against Islam to men drink wages and household money up!
It is very important to world market becomes truly free and that the artificial subsidies, customs and trade barriers are removed so that particularly the poorest countries are able to enter the world market with their goods. The rich countries are doing enough. The current so-called developing country assistance supports a much more to the country than the recipient country; dependent on passive support, instead of the support that needed to build an independent production can make them independent of assistance in the longer term. Food, education, work, and a health system with inexpensive medicine is a precondition for this. The ditches dug deeper, and the walls around the fortress Europe and the rest of the rich world built higher through police, military and electronic hardware for billions of U.S. dollar.
It is more than 90 years since the first World War ended, and in the long period, the rulers and parts of the populations learned nothing.
And yet for all that nothing is achieved by waging war, only unnecessary suffering and hardship for many ordinary people.
Violence begets violence and frustration, not peace and democracy.
U.S.A. and international capitalism covering during a veil of democracy imagine with great success the world into the fighting terrorism while they themselves carry it.****)
In Denmark, support for right wing for the time up to about 50% (Radical left, Conservative and Danish People's Party).
Like the rest of Europe, here is a growing shift to the right.
The nationalist "Danish People's Party" (Death's court) has members Soeren Krarup and Jesper Lang(ass)balle from The "Danish" Peoples Party.
Management gives the Danish people what they want with it same rhetoric that Hitler used in 1930.
Several of these lots do the opposite of what they promise in their political verbiage.


For example, the danish VCO*****) government who promised that they would make sure tax cuts, improving conditions for children and old etc. but forgot to tell by what means they would do it.
No one had probably been so naive to believe that they would not do as they usually do, namely to take from the poorest and give more to the richest.
They should be ashamed.
Both in Norway and Holland, overrides consciously asylum seekers' human rights, and rejects their application of only 48 hours.
These people, for example, Roma children from families Romania, because of that they are gypsies are persecuted in their homeland.
I feel the Danish Government racist immigration policy when I had the misfortune to fall in love into a girl from Thailand.

Because of my income level, we were forced to move to Sweden.
Legalised Love International is the only chance to secure justice and equal conditions and opportunities for all people on Earth.
Naive perhaps but it is just the opposite of what trend is for time and already has been for many years.
Love is the strongest. If you give it to others it works as an accumulator for positive energy.
You can try the simple exercise :-) Smile for a so-called randomly fellow human, and they often react with a smile.
I have participated in international peace meetings as example, Nordic and European Sittin Rainbow Gathering



with more than 3,000 participants, and have experienced the energy that occurs when everyone says: Hi, how are you? and looks into each other's eyes. The only possible response is to give each other a warm hugs.
It's a great feeling of ancient cohesion in the same biological human race, and it develops rapidly to someone - in this cold and misanthropic world - unlikely dizzying feeling of being loved.
Therefore, we develop fast compassion, helpfulness, care and responsibility towards each other.
The prevailing conditions in most of the rich world today is about the complete opposite.
First and foremost, we constantly feel the fear of terror war, disease, and senseless violence.
We have found that it increases sales!
So we are egoists.
The only thing we concentrate on is to scrape as much to us as possible by all means, whatever the consequences for world's poorest and oppressed, the environment and each other.
We try to forget our bad conscience at all time to buy more than we need to cover our basic needs, and are afraid that someone will come and steal it from us.




While large parts of the world's poorest people have almost nothing, fall over ourselves in our part of the world in an unfathomable gluttony of food and materialism, and buy and throw away at a rate so you think it is a lie. It can justifiably be called a lack of ethics.
Nothing is as it seems to be, and certainly not politicians and their policy. The vast majority are controlled by their desire to gain power, and when they achieve it, to keep it. Therefore, the complete unpredictable, with very few exceptions.
Power corrupts.
My main objections to the EU has always been that economy takes precedence over everything.
Think what the world and what kind of Europe we would have if it was Love, Kindness, Solidarity, and Responsibility for one another and the world who was in charge!

*) Emigration to America. The great wave of emigration from Europe began after the Napoleonic wars end in 1815. In the 100 years up to 1 World emigrated more than 50 million Europeans.


From Denmark emigrated during this period approx. 300,000 people, most of them to the United States. This figure should be seen in relation to the Danish population in the same period grew from just under 1 million. to 2.7 million. So there was a significant birth excess, and only a small part of it emigrated.


Emigration from Denmark began in earnest after 1864 and had its peak in the 1880s. It was done with steam ships out directly from Copenhagen, partly via Liverpool, Hamburg and Bremen. From 1880, the newly established Danish Thingvalla Line alone emigrant traffic from Copenhagen, also call the company's ships Gothenburg and Oslo. Hit by several shipwreck and foreign competition was the company in 1898 purchased by the United steam-ship company, DFDS, which led traffic under the name Scandinavian America Line.


There were several reasons for this massive exodus:


Population growth in the 1800s was significant because of fewer wars, lower child mortality and improvement of agriculture grain cultivation.


Danish agriculture was until 1870-are based on grain production for export among others. a to England, but because of rising grain production in North America and cheaper transport options with the introduction of steam ships, grain prices fell dramatically from approx. 1875 until the turn of the century.


Population growth created a cottage and servants proletariat, which had little prospect of having his own farm.


This development sparked a migration from rural to urban areas, but industrialization could not keep up to absorb this labor, and the result was unemployment on an unprecedented scale.


The utilization of the vast resources of the U.S. could absorb a significant immigration as the cultivation of the prairie moved west, railway lines were built over long distances, and the American heavy industry was established.


A liberal economic policies in the United States made it easy to set up, and land for cultivation were given away to those who wanted to go.


The introduction of steamboats on emigrantruterne from around 1850 made the journey faster, cheaper and safer for emigrants.


In line with the establishment of several commercial emigrantruter increased competition, and was agitated and advertised heavily. Local agents found in most cities. Thus, the daily newspaper "Jutland" and later "Herning Folkeblad" for example, in the 1880s almost daily large ads for Thingvalla line and other emigrantruteselskaber. Shipping companies had local agents, such as merchants in Herning. At the same time, there were ads from local people who had been in the United States and offered to provide guidance on practical matters. In the ads mentioned the high salaries of men and girls, and the possibility of free to acquire a piece of land in North America.


Emigration from Denmark was relatively less than in Norway and Sweden. This is due to Danish agriculture had a great need for labor, and the cultivation of the unit in Jutland allowed a single stroke from the most at risk of unemployment own, such as Lolland-Falster.

The largest exodus took place from Lolland-Falster, where more than one in ten inhabitants emigrated during the second half of the 1800s. Also large groups came from Copenhagen, Funen, Jutland and North, while emigration from Jutland was significantly less, corresponding to approx. 1 per 30 inhabitants. The groups which emigrated were laborers and unskilled workers and servants from the cities.

* 2. another source) Imigration at all times.The first migrations.Man has always moved. The first humans migrated from central and eastern Africa to Europe and Asia and then on to the Americas and Australia. Such migrations are called with a foreign migrations. You can both e migrate - ie. move away from a country or region - and one can im migrate - move to another country or region. Often migrations local or regional, but sometimes people have also moved between different regions - for example, between Europe and North America.
There may be many reasons why people migrate. Many times, people have emigrated to work and get better economic conditions.
Other causes could include fleeing political, religious or ethnic persecution, adventure, slavery or to gain power over an area.
The first major migrations was about to find food and to gain power. Agricultural Society repressed hunter-gatherer societies, and empires arose.
In Europe took different regional migrations place in time 200-500 CE, and especially from Scandinavia we know the Vikings, who around 1000 conquests in England and Iceland, and even went so far as to Newfoundland in North America.
Europeans travel.Farther ahead connected premodern migration mostly with Europeans early colonization of North America, Latin America and the Caribbean between 1500 and 1814. It was predominantly English, French, Portuguese, Spanish and Dutch, who emigrated.
The period from 1815 to the first World War I in 1914, the period in world history where the voluntary migration was at its peak. It is estimated that 60 million Europeans emigrated to North and South America, Australia and Africa, 10 million people emigrated from European parts of Russia to Siberia and Central Asia, a million southern Europeans settled in North Africa and that about 12 million Chinese and 6 million Japanese
emigrated to South and East Asia.
There were two major benefits associated with the extensive emigration from Europe to North America. First, it functioned as a valve that could take the pressure of some of the social and economic problems, as the beginning of industrialization in Europe created.
First formed immigration the population basis for the establishment of the U.S. states and economies.
A comprehensive involuntary migration took place with the slave trade from West and East Africa across the Atlantic. It's probably surprising to most that only approx. 5% of the 9-11 million Africans who were deported between 1500 and 1900, ended up in North America. The vast majority of Africans were sold to plantation work in Brazil and the Caribbean, where the composition of the population still bears the stamp of this process.


**) USA and Nato in Irak, Afghanistan, Israel, Palestine, Libyen etc.***) First came the NA-ZI, then the NA-TO!
****) Grameen means Village.

Mohammad Yunus from Bangladesh established in 1983, Grameen Bank, which since has successfully lent small amounts to more than 5.45 million people who have developed a man's business for money - and paid back. This form of lending named he microloans, and the concept was on everyone's lips when he got in 2006 Nobel Peace Prize for his work in empowering the poor ability themselves to work their way out of poverty. Microcredit is now a widespread form of direct relief to lots of independent initiatives worldwide. Grameen means village.
*****) VCO: "V" = Radical left. "C" = Conservative. "O" = Danish Folkparty, (against muslim immigration to Denmark and against the EU).


Michael Perlmutter, 2006 & 2012



Michael 16. september 2012 / September 16. 2012
Skriv endelig til mig hvis du er interesseret i at lære mig nærmere at kende:
perlmutter69@yahoo.se


Ta' og vær' glad
for livet eller hvad,
du når ej det heleså vi ka’ li´så godt delevores store stykke kagemellem alle de svage.
 
Det er for stiftat sprede gifti et landomgivet af vandder hel’re sku’ vær’ sædefor alverdens glæde.
 

Ta’ og starti en helvedes fartpå økologi.Det siger vi.

 
Dem vi ej kender
ku’ let bli´ vors´ venner,jeg tænker på de fremmededer ofte ej er li´så hæmmedesom én og anden danskermed alt for store handsker.
 

Åbn dine øjnefor reaktionære løgneeller luk dine ørernår du alli’vel intet nyt hører.
 

Gør dig fridin gamle ugle,og bland dig medhele verdens fugle,de er ikke alle lige tammemen kommer alligevelfra samme gamle stamme.
 

Det var noget af detjeg kom til at tænkeher på en afChristianiabussens bænke.
 

Et truten prutå så slut.
M.P. 1994,



Om At Elske Hinanden Vi må prøve at forstå hinanden, og for at forstå må vi være i stand til at kommunikere.
Om kommunikationen foregår med eller uden ord betyder ikke noget så længe den foregår med kærlighed, dit hjerte er åbent, og kærligheden flyder frit.
Du skal være meget kærlig og meget tolerant overfor dine medmennesker.
Når noget er klart som krystal for dig, er det ikke nødvendigvis det samme med alle, derfor må du meget kærligt og med den største tålmodighed og forståelse forsøge at formidle til andre, hvad du oplever, og dele disse dybe, dybe følelser
indeni dig.

Det er
ikke let at gøre dette, men du er nødt til at gøre en indsats for når du virkelig elsker, ønsker du at dele alt med dem, du elsker.
Kærlighed er svaret i alle relationer.
Uden Kærlighed kan der ikke være kommunikation.
Når der er kærlighed, er der ingen behov for ord for kærlighedens sprog behøver ingen ord, der er fuldkommen forståelse uden at der bliver sagt et ord.
Hvor der er kærlighed er der ingen sprogbarriere for kærligheden kan vises i praksis, i et stille blik, i den mindste gerning, for kærligheden er så stor, at den kan mærkes og sanses, og du længes efter at gøre det bedste for dem, du virkelig elsker.
Når du virkelig elsker en, kan du elske alle.
Så mange sjæle går gennem livet uden at kende betydningen af rigtig kærlighed.

Jeg ved ikke, hvem der har skrevet dette, det er meget smukt.



Please feel free to write me if you are interested to know me better: perlmutter69@yahoo.se
TO LOVE ONE ANOTHER You must try to understand one another, and to understand you have to be able to communicate.
Whether that communication is done in words or in silent action matters not as long it is done in Love, your heart is open and the Love flows freely.
You have to be very Loving and very tolerant toward your fellows.
When something is clear as crystal to you it does not mean that it is so with all, therefore very Lovingly and with the greatest patience and understanding you must try to convey to others what you are experiencing and share those deep, deep feelings within you.
It may not be easy to do this, but you have to make the effort because when you really Love, you want to share all with those you Love.
Love is the answer to all relationships.
Without Love there can be no communication.
When there is Love, no words needs to be spoken for the language of Love needs no words, there is complete understanding without a word being spoken.
Where there is Love there are no language barriers for Love can be conveyed in action, in a silent look, in the smallest deed, for Love is so great it can be felt and sensed, and you long for the very best for those you truly Love.
When you truly Love one, you can Love all.
So many souls go through life and never know really the meaning of Love.

I don't know who have written this, its very beautiful.

Tegning: Robert Storm Petersen
Om at gå imod ensretningen
Jeg har lært tidligt ikke bare at følge med strømmen, men at være kritisk overfor hvad jeg hører og ser, og ikke altid at tage oplysninger på anden hånd for pålydende uden først - hvis det har været muligt - at undersøge direkte fra kilden om det havde sin rigtighed.
Mange mennesker og politikere tar’ desværre meget let på sandheden og prøver selvfølgelig at gøre deres egen eller partiets politiske opfattelse gældende til efterlevelse for alle andre.
En dejlig tegning af Robert Storm Petersen med en masse grå mennesker i samlet trop
og så den lille vagabond der går sin egen vej, illustrerer på bedste vis hvordan jeg har følt i det meste af mit voksne liv.
Jeg har altid indentificeret mig med vagabonden, fordi hverken hjerneMadsen eller menneskeMadsen bevægede sig i den rigtige retning for mig.
Du får hele tiden de ”rigtige” argumenter og meninger, du behøver slet ikke at tænke selv.
Det er så let og ukompliceret.
For let, efter min mening.
Det er meget sværere at være i opposition til de ”fastlåste lette og rigtige” meninger.
Jeg har i mange situationer i mit liv følt, at det var enddog meget svært, at argumentere imod folks forudfattede meninger om hvad der er rigtigt og forkert, om vor livsstil der udnytter flertallet af verdens fattige, om politisk overbevisning hårlængde eller tøjstil osv. Derfor har jeg måske haft mange flere problemer end mange andre med at finde ud af hvordan mit liv skulle formes og leves.
Der har aldrig været nogle alternative modeller stillet til rådighed.
Det har gjort sig gældende lige fra skoletiden til arbejds- og kærlighedsforhold.
Altid firkantede kasser og ordrer med krav om efterfølgelse for at undgå straf.
Aldrig plads til individuelle løsninger, eller blot forsøg derpå.
De vedtagne normer for hvordan man indretter sit liv har altid forekommet mig død kedsommelige og stivnede.
I de seneste år synes jeg det er blevet værre end nogensinde tidligere i Danmark pga. den generelle højredrejning og EU’s centralisering.
Helt ærligt så er jeg faktisk 3. generations indvandrer.
Hvorfor er der aldrig nogen der har været interesseret i min integration i samfundet?
Det ser ud til efter de seneste folkeafstemninger om EU traktaten, at jeg ikke er den eneste!
Jeg går ind for decentralisering og nærdemokrati i mindre enheder.
I øjeblikket går man den modsatte vej både i Europa og Danmark.
Et godt eksempel i dagens Danmark, er de fastlåste meninger om hvordan man behandler gæstearbejdernes efterkommere, de såkaldte 2. generationsindvandrere.
Dette er også et studie i idioti.
Jeg har ofte hørt danskere sige, at det eneste de perkere trænger til, er en røvfuld, og at de ”stjæler vores arbejde og vores piger.”
Når jeg har overhørt en sådan udtalelse, har jeg af og til spurgt om den pågældende personligt havde mistet et arbejde, og om hun ville påtage sig et hårdt underbetalt job, hvis hun havde en akademisk uddannelse, som det er tilfældet med mange flygtninge og indvandrere, der ikke kan få arbejde indenfor deres speciale, på grund af danske arbejdere og arbejdsgiveres generelle modvilje.
Derfor må de fleste af dem arbejde som automekanikere, pizzabagere og kioskejere.
Jeg tror på, at det er bedre for alle parter at forsøge på at få en dialog og et samarbejde i gang.
Vi kan lære meget og blive beriget af alle dem med anderledes kulturbaggrund og traditioner.
I stedet
reagerer mange danskere med smålig jalousi eller foragt.
Den herskende tilstand i Danmark, og den måde fremmede altid kun bliver fremstillet som noget negativt, med problemer og kriminalitet, har ikke uventet givet os den generelle dårlige stemning og ringe forståelse danskere og udlændinge imellem.
Når de unge generelt bliver nedværdiget og sparket til er det en helt naturlig reaktion at de begynder at sparke igen.
Meget sjældent bliver vi præsenteret for en positiv historie fra alle de titusinder af velfungerende og velintegrerede indvandrere som passer deres arbejde og familie uden problemer hver eneste dag. Positive historier sælger ingen aviser!
Udgangspunktet for en positiv dialog er den dårligst tænkelige i dagens Danmark.
Både muslimer og danskere føler sig hævet over de andre!
Da jeg var i puberteten, havde jeg lyst til som én af de første i Danmark, at lade mit hår gro fra amerikanerklippet til langhåret.
(Vi var kun en snes stykker i hele København med langt hår i 1959).
I ca. 10 år blev jeg dagligt drillet, ydmyget og mobbet alle steder jeg viste mig i det offentlige rum, og på mine skiftende arbejdspladser af bedrevidende, fladpandede, perfide og smålige danske stoddere og kællinger, der mente at de havde patent på hvordan alle mennesker skulle se ud, klæde, og opføre sig.
Denne perfide behandling ophørte som ved et
trylleslag, da der ankom flere gæstearbejdere end de første til vort land i midten af 1960’erne.
Indtil ca. 1960 var f.eks. en sort mand i Danmark mere et kuriosum end en trussel!
Nu havde de pågældende udøvere af offentlig mobning fundet nogle nye at lade deres perfide og fladpandede udtalelser og opførsel gå ud over.
Fordi jeg i mange år var et offer for disse umennesker, kan jeg i dag let forestille mig hvad nutidens indvandrere og 2.og 3. generations indvandrere bliver udsat for.


PS.
Efter at jeg i 2005 begyndte på at formulere disse forhold som jeg opfattede det, er der faktisk sket en lille ændring i den måde indvandrere generelt bliver fremstillet på. Dels er og har der på TV været flere serier og udsendelser med et positivt tilsnit og dels er flere indvandrere kommet i arbejde.
Michael Perlmutter 2011.

Drawing: Robert Storm Petersen
About
to go against unification
I learned early not just to keep up with the flow, but to be critical of what I hear and see, and not always to take information at second hand at face value without first - if it was possible - to study directly from the sourc e if it had its correctness.
Many people and politicians are unfortunately very easy on the truth and trying of course to make their own party or political opinion to force compliance on everyone else.
A lovely drawing of Robert Storm Petersen with a lot of gray people in total suit and so the little tramp who goes his own way, illustrates the best way how I've felt for most of my adult life.
I've always identify me with t he tramp, because neither brain or human mass was moving in the right direction for me.
You constantly get the "right" arguments and opinions, you do not need to think for yourself.
It is so easy and uncomplicated.
For easy, in my opinion.
It is much harder to be in opposition to the "frozen light and right" opinions.
I have many situations in my life felt that it was declined even very difficult to argue against people's preconceptions about what is right and wrong about our lifestyle that exploits the majority of the world's poor, whether political beliefs hair length or clothing style, etc. Therefore I may have had many more problems than many others to find out how my life was shaped and lived.
There has never been some alternative models available.
It has asserted it self right from school to work and love relationships.
Always square boxes and orders requiring follow to avoid
punishment.Never place for individual solutions, or simply attempt then.The adopted standards for how one organizes one's life has always struck me dead boring and stiff.In recent years I think it's been worse than ever in Denmark because of the general swing to the right and the EU centralization.Honestly I'm actually third generation immigrant.Why is there never has been interested in my integration into the community?It looks after the recent referendums on the EU Treaty, that I am not the only one!I am in favor of decentralization and local democracy in smaller units.At the moment you walk in the opposite direction, both in Europe and Denmark.A good example in Denmark today, they are entrenched opinions about how to treat guest workers' descendants, the so-called second generation immigrants.This is also one study in idiocy.I have often heard Danes say that the only paki they need is a kick in the ass, and that they "steal our work and our girls."When I have heard such an opinion, I have sometimes asked whether the person had lost a job and whether she would take a hard underpaid job if she had an academic education, as is the case with many refugees and immigrants who can not find work within their specialty, because of the Danish workers and employers general reluctance.Therefore, most of them work as auto mechanics, pizza bakers and newsagents.I believe that it is better for all parties to try to get a dialogue and cooperation in the process.We can learn much and be enriched by all those with different cultural backgrounds and traditions.Rather than reacting many Danes with petty jealousy or contempt.The prevailing state of Denmark, and the way strangers always only portrayed as something negative, with problems and crime, has not unexpected given us the general bad mood and poor understanding between Danes and foreigners.When the young are generally degraded and kicked it's a perfectly natural reaction to the start kicking again.The starting point for a positive dialogue is the worst in Denmark today.
Both Muslims and Danes feel superior to the others!
When I was in puberty, I had wanted to as one of the first in Denmark to let my hair grow from the American cut for long hair.
(We were only a dozen pieces all over Copenhagen with long hair in 1959).
In approx. 10 years I was daily teased, humiliated and harassed everywhere I showed myself in public spaces, and on my changing jobs more knowledgeable, flat reality cone-headed, perfidious and petty Danish beggars and hags, who felt that they had a patent on how all people should see out, dress and behave.
This perfidious treatment cease dasif by magic,the arrival of more foreign workers than the first foro ur country in the mid-1960's.Up to approx. 1960, for examplea black man in Denmark was more a curiosity than a threat!
Now, these operators of public bullying found some new ones to let their perfidious and flat reality cone-headed opinions and behavior go beyond.
Because I for many years was a victim of these monsters, I can now easily imagine whattoday's immigrants and 2nd and 3rd generation immigrants are exposed.

PS.

After that I began in 2005 to formulate these conditions as I saw it, there's actually been a slight change in the way immigrants are generally shown. There have been several TV series who show a positive character andmore immigrants come to work..

Excuse me for mistakes in the english translation, i'm not that good!

Michael Perlmutter, 2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar